IMG 4278 768x563Július 21-től 23-ig tartott a magyarországi Ferences Világi Rend országos káptalanja Esztergomban, a Temesvári Pelbárt Ferences Gimnáziumban, amelyen megválasztották az új vezetőket.

Július 21-én többek között Kocsis Fülöp érsek-metropolita tartott előadást, majd Berhidai Piusz OFM provinciális mutatott be szentmisét a Rómából érkezett Pedro Zitha OFM generális asszisztens koncelebrálásával. A káptalanon részt vett Urbán Erik OFM, az erdélyi Szent István Rendtartomány provinciálisa.

IMG 4221 768x561

Július 22-én bemutatták a Memoriale Propositi (1221–2021), a világi rendi testvérek első regulájának jubileuma alkalmából kiadott A Ferences Világi Rend a Kárpát-medencében című kötetet, melyet Fülöp Éva Mária szerkesztett – a vele készült, a Katolikus Rádióban elhangzott beszélgetést ITT hallgathatják meg.

Ugyanazon a napon választották meg a magyarországi Ferences Világi Rend Országos Tanácsának új tagjait Dina Shabalina OFS, a Ferences Világi Rend nemzetközi tanácsának elnökségi tagja vezetésével; a generális asszisztensek konferenciáját Pedro Zitha OFM képviselte.

IMG 4507 768x533A fotón balról jobbra Pedro Zitha OFM,
Szpisják Péter Pál OFMCap, Dina Shabalina OFS (Ukrajna),
Bódy István, Bognár Adrienn, Bobay Orsolya,
Droppán Béláné, Kerekes Lászlóné és Dániel Imre látható.

Az Országos Tanács új tagjai:
 
Dániel Imre országos miniszter
Kenyeres Zsolt országos miniszterhelyettes
Bódy István képzési felelős
Droppán Béláné Éva titkár
Kerekes Lászlóné vagyonkezelő
Bognár Adrienn nemzetközi tanácstag
Bobay Orsolya nemzetközi tanácstaghelyettes
 
Az Úr áldását kívánjuk munkájukra!
 
IMG 4642 768x587
 
Szombaton, július 23-án az ukrán Dina Shabalina és Pedro Zitha a nemzetközi tapasztalatokat mutatták be, majd Lukovits Milán OFM tartott előadást és celebrált hálaadó szentmisét, aki mostantól a Ferences Világi Rend országos asszisztensi feladatkörét is ellátja.
 
IMG 4650 768x594
 
A Ferences Család Királynőjének ikonja, amelyet 2021. november végén adtak át a holland testvérek Rómában a magyar Ferences Világi Rend képviselőinek, befejezte év eleje óta tartó zarándokútját, melynek során számos magyarországi plébániára és közösséghez eljutott, és július 23-án átadták a horvát testvéreknek.
 
A káptalan során elhangzott előadások a Ferences Világi Rend YouTube-csatornájára kerülnek fel.
 
Ferences Média, 2022
 

Honlapunk cookie-kat használ. A böngészés folytatásával hozzájárul azok használatához