A Ferences Világi Rend szombathelyi Szent Bonaventura közössége plébániánk egyik legrégibb, rendszeres összejöveteleket tartó csoportja.

Amikor hallottuk, hogy december 4.-től 3 hétfői napon énekpróba lesz templomunkban a főtéri karácsonyi ünnepünkhőz, amelyen Assisi Szt. Ferenc első betlehem állításának 800. évfordulójára emlékezünk, szívünk várakozással tele volt. Az ének próbákon körvonalazódott az ünnepi tartalom. A Ferences Világi Rend tagjai is részesei voltak az előkészületnek és a december 20-21-22-23-ai napokon megtartott ünnepi műsornak.

A 16 órakor megkonduló harangszóra indult a menet a Ferences templomból a főtéri színpadhoz. A felkészült énekesek a tér több pontján várták az első ének kezdő dallamát. Megtanultunk 1 új karácsonyi éneket a 7 ismert mellé.

A színpadi látvány szemet gyönyörködtető volt az aranyszínű dalmatikákban, a fehér ruhás ministránsok sora kezükben fáklyával a színpad előtt. A felcsendülő ének hallatára a téren dolgozók munkájukat abba hagyva figyeltek, a környékén lévők pedig megtöltötték a teret. Nagyon sikeresek voltak ezek a flashmobok. Hírük határon túlra is eljutott. 23-án már Ausztriából érkezett ünneplők is voltak. Hálatelt Szívvel mondtak köszönetet a szép élményekért. Mi Ferences Világi Rendiek is osztoztunk az ünnep örömében hálát adva a Jó Istennek és a szervezőknek.

(Részlet a helyi plébániai Hírlevél 2024. V. évfolyam 2.számából)

Video link az eseményről:  https://www.youtube.com/watch?v=_T1OVWMEj_k

Scroll to Top