A Szent Erzsébet nap alkalmából tartott jubileumi szentmisén kitüntetéseket adott át Dr. Veres András püspök és Császár István egyházmegyei kormányzó 2016. november 26.-án Szombathelyen.

A kitüntettek között rózsadíjat kapott a zalaegerszegi Jézus Szíve Ferences Plébánia karitászában végzett 25 éves szolgálatáért Dr. Horváth Éva, aki a Ferences világi Rend örökfogadalmas tagja. Mindannyiunk számára példa a csendben, kitartóan, minden akadályt legyőzve végzett szolgálata a Karitászban és a Ferences Világi Rendben egyaránt.

Az elismerés átvétele után a Vas Népe újságírójának kérdésére mondta :

„- Csodálatos érzés itt dolgozni, örömet ad a munka. Az elmúlt 25 évben megtapasztaltam, hogy Krisztus stílusában kell élni: mindig mindent oda kell adni, nem szabad szűkmarkúan adakozni. Nagyon fontos ebben a munkában, hogy ráhagyatkozzunk az Úrra. A karitatív tevékenységnek csak egy része a szociális munka, itt nem csak materiális javakat osztunk meg, a lelki ínséget is kielégítjük. A személyes kontaktus nagyon fontos. A legjobb, hogy nem a magunk, hanem az Úr szeretetét osztjuk, és ez soha nem fogy ki.”

forrás: http://vaol.hu/kultura/25-eves-jubileumi-unnepseg-a-karitasznal-1802543

Álljon előttünk tanúságtételként, hogy ha szeretettel és az Úrra hagyatkozva végezzük szolgálatainkat, az erőt is megkapjuk hozzá.

Scroll to Top