Aktuális információk a gyűjtésről:

A Ferences Világi Rend Országos Tanácsa által közzétett alábbi felhívás, melyben a bejrúti világi rendi testvérek megsegítésére hívta a magyarországi testvéreket, eredményesen zárult.


A gyűjtés során 3300 Euro adomány érkezett az Országos Tanácshoz, melyet már továbbítottunk is a rászorulóknak.


Hálásan köszönjük minden testvérnek és közösségnek, akik imáikkal vagy anyagiakkal támogatták bajba került ferences testvéreinket.


2020. augusztus 4.-én egy hatalmas robbanás Bejrút kikötőjében teljesen elpusztította a főváros felét. Több, mint 180 halott, 6000 sebesült, és 300 000 ember maradt fedél nélkül!

Négy helyi ferences világi rendi közösség is érintett, egyikük a „Terra Santa”, amely a legkomolyabb sérülést szenvedte: a kapucinus testvérek három temploma, a kisebb testvéreknek pedig egy temploma érintett.

A libanoni Országos Tanács kapcsolatba lépett minden testvérrel és felmérte kárukat. A ferences család tagjai közül senki sem vesztette életét a robbanás következtében, de a sérülések és főleg az anyagi kár elképzelhetetlen méreteket ölt (lakások, járművek, munkahelyek, bútorok, szinte minden). A robbanás pillanatában az Úr kegyelme volt az egyetlen, ami védte őket.

A félelem ellenére a HIT és a REMÉNY maradt életük értelme.

Hálás köszönet a Ferences Világi Rend nagy családjának, akik támogattak őket imáikkal és nagylelkű adományaikkal.

Köszönjük annak a népnek a nevében, aki az Úr cédrusainak földjén él és csak áldásra és békességre vágyik.

Az alábbi képeket Michel Janian libanoni testvérünk, a CIOFS Elnökség tagja továbbította.

A magyar Országos Tanács szeretettel kér minden hazai testvért, hogy lehetőségeihez mérten küldjön támogatást a libanoni világi rendi testvéreknek. Ahogyan már korábban is megmutattátok, szerény lehetőségeink ellenére is valódi segítséget tudunk nyújtani.

A pénzbeli adományokat továbbítjuk Libanonba. Kérjük, hogy adományaitokat az Országos Tanács bankszámlaszámára utaljátok:

Kedvezményezett: Ferences Világi Rend

Bankszámla: OTP 11740054-20057970

Külföldről: IBAN: HU98 1174 0054 2005 7970 0000 0000

BIC: OTPVHUHB

Közlemény: bejrúti testvéreknek

Scroll to Top