A 800 éves ferences rendi életszabály, azaz a Megerősített regula pápai jóváhagyásának napján, november 29-én, szerdán 800 percen keresztül az online térbe emeljük a ferencesek reguláját. – Elsősorban hálát adunk érte és Szent Ferenc életéért, példájáért; közösen tanulmányozzuk és tanulunk belőle.
Hisszük, hogy mindannyiunknak szükségünk van szabályra, szabályokra az életünkben. Hisszük és tapasztaljuk, hogy az, amit Szent Ferenc atyánk nem csak ránk ferencesekre és az egész Ferences Családra, hanem a követői által az egész egyházra hagyott, sokaknak nyújthat segítséget az evangéliumi életvezetéshez.

gel 8 órától 21 óra 20 percig minden órában a Ferences Rendtartomány és a Ferences Család valamelyik közösségéből olvasnak fel a regulából, a regulához írt kommentárokból, Szent Ferenc életrajzából részleteket. (A Ferences Világi Rend 11.30 és 12.30 között vesz részt a felolvasásban.)


Az esemény során várható imádságos idő is, 18 órától élőben kapcsoljuk a budai ferencesek templomából (Országúti Ferences templom, 1024 Budapest, Margit körút 23.) az ünnepi, hálaadó szentmisét, melyre egyébként szeretettel hívunk mindenkit ezúton is.

regula800 maraton’ a Magyarok Nagyasszonya Ferences Rendtartomány szervezésében valósul meg, az esemény élő befogadó helyszíne a Pasaréti Közösségi Ház kápolnája (1026 Budapest, Pasaréti út 102.)


Az online eseményt a www.ferenc800.hu oldalon keresztül lesz követhető.

(forrás: ferenc800.hu)

Scroll to Top