A Ferences Világi Rend Elnöksége a segítségünket kérte egy távoli, Príncipe szigetén lévő idősek otthona ügyében. A Betánia ház ügyét Fernando Ventura kapucinus atya karolta fel, aki évtizedek óta szolgálja a rendünket is, például azzal, hogy tolmácsol a káptalanokon vagy egyéb eseményeken.

Itt az alkalom, hogy a szolgálatát ezúton is viszonozzuk.

A kérés, felhívás részletei a csatolt levélben találhatók. Az Országos Tanács úgy döntött, hogy felkarolja ezt a kezdeményezést, és szeretettel kér Benneteket arra, hogy lehetőségeitekhez mérten támogassátok Fernando atya gyűjtését, és erre buzdítsatok másokat is. Ugyan számos nehézséget tapasztalunk most meg itthon is, de biztos vagyok benne, hogy a Betánia ház lakói még jobban rászorulnak a segítségre.
Fernando atya kezdeményezése tavaly év végén indult, és mostanra eljutott odáig, hogy a szükséges pénz fele összegyűlt, így megtörtént az alapkő-letétel, megindulhat az építkezés. A támogatásnak tehát már most megvan az eredménye, és mi gyűjtésünk a munkálatok befejezéséhez lesz szükséges.
Az alábbi képen Fernando atya látható. A következő oldalon pedig rövid videót is láthattok az ünnepségről
A magyarországi gyűjtést összefogja a Ferences Világi Rend magyar Országos Tanácsa, amely vállalta, hogy a hazánkból beérkező adományokat összegyűjti, majd továbbítja, így elkerülhetők a nemzetközi utalás magas költségei.

Az átutaláshoz szükséges adatok:
Kedvezményezett: Ferences Világi Rend
Bankszámla: OTP 11740054-20057970,
Külföldről: IBAN: HU98 1174 0054 2005 7970 0000 0000, BIC: OTPVHUHB
Közlemény: Betánia ház támogatása

További információ: Beke Márton, ofs_hungary_international@googlegroups.com

illetve a Betánia Ház tájékoztatója

Scroll to Top