2021. szeptember 23-án a Szent Maximilian Kolbe régió Mezőkövesden megtartotta Régió káptalanját.
Nagy-nagy öröm volt személyesen, felszabadultan megélni végre a találkozásunkat. Persze ebből adódóan kicsit csúszott a napirend is.

A környezet is gyönyörű volt, hiszen a Mezőkövesd Jézus Szíve templomnál volt a találkozónk. Sokat segítettek a mezőkövesdi testvéreink, hogy hamar odataláljunk.
Természetesen a templomot is bemutatták nekünk.

Itt kezdődött káptalanunk. Mise előtt gyónásra is volt alkalmunk. A Szentmisét Nagy István atya celebrálta, koncelebráltak a közösségeink asszisztens atyái. Nagyon felemelő volt, hogy közösen együtt lehettünk Jézus Krisztussal a Szentmisében.

Mise után, emelkedett lélekkel átmentünk a plébánia előadótermébe. Ott Nagy István atya a regulánk “kiakulását”, ismertetését a tanítással kötötte egybe. Nagy hatással volt ránk.

Következett a Beszámoló, melyet Hársfalvi György Régióminiszterünk tartott meg. Ebben a beszámolóban benne volt a pandémia miatti bezárkózás kegyetlen valósága. De benne volt Szeráfi atyánk visszaadó szeretete is, mellyel egymást – ha csak lélekben – átöleltük, bíztattuk telefonon, interneten keresztül.

Feketéné Udvarhelyi Andrea a gazdasági helyzetünkről számolt be. Ez egy kicsit “szárazabb” beszámoló volt, témájánál fogva.

12:00-kor Úrangyala imádságot tartottunk.

Következett, az ebéd. Nagyon finom volt, utána sütemények. A közös és egyéni beszélgetések finom kávé és üdítő italok mellet folytak.

Végül kulturális program. Először meglátogattuk a felújított Szent László nagytemplomot. A templom festményeit Takács István újította meg, restaurálta. Valamint több képet is ő festett meg. Nagyon tetszett nekünk a “Matyósan” megfestett Szent család.
A templom látogatás után, átmentünk a helyi galériába, melyben a Takács István kiállítás képeit néztük meg, szakértő bemutatásával.

Így fejeződött be, káptalanunk.
Emelkedett lélekkel, csillogó szemekkel köszöntünk el egymástól. Nagy szeretettel köszöntük meg a mezőkövesdi közösség “házigazdáskodását”, mely sok-sok munkájukba került. Az Úr adjon nekik sok-sok kegyelmet, ezért a nagy szeretetért, melyt kaptunk tőlük.

Scroll to Top