2022. május 24–29.

PANNON PILGRIM utazási iroda szervezésében, akik különféle zarándoklatokat
szerveznek.

A buszon, beszélgettünk, gyönyörködtünk a csodás természetben, zsolozsmát mondtunk, ferences énekeket énekeltünk. Egyéni és közösségi imaszándékokra rózsafűzért imádkoztunk. Nagyon jó hangulatban, testvéri szeretetben voltunk együtt. Csak egy epizódot szeretnék kiemelni a sok közül.

A kegyelem és az ima bennünk zajló csodáiról, lelki élményeinkről a zarándoklat utolsó estéjén “vallottak” a résztvevők. A meghatottság, a könny és az öröm percei voltak ezek.

Aki nyitott szívvel vett részt ezen a zarándoklaton, abban “sok minden megszülethetett”.

Vernán, az Angyalos Boldogasszony kápolnában, a Szent Ferenc Bazilikában, a San Damiano keresztnél, Fonte Colombóban, a Rieti völgy csodálatos csendjében és még sok helyen járva boldogok voltunk, hogy Szent Ferenc nyomában járhattunk. Átélhettük a Grecciói karácsonyt és a szent helyeken a napi szentmiséken nagyon mély elmélkedésekkel, énekkel segített bennünket Kardos Csongor atya.

Hálával és köszönettel tartozunk neki, hogy vidámságával, derűvel volt jelen köztünk. A Kozármislenyi közösségből velünk volt Anna nővér és Teréz nővér, akiknek a jelenléte, az énekek és a zsolozsma vezetése nagy örömforrás volt számunkra! A PANNON PILGRIM zarándoklatokat szervező “utazási iroda egyik tulajdonosa, Babos Gábor vezette a zarándoklatunkat. Személyes jelenlétével, rugalmasságával nyugalmat és biztonságot adott a lelki élmények befogadásához.

Bízom abban, hogy a “gyökerekhez való” zarándoklat sokaknak adott elmélyülésre lehetőséget és segíti a jövőben a ferences úton való “járásban”.

Scroll to Top